"Ha nincs célod, soha nem is fogod elérni!"
Pribék István Kettlebell Instruktor
Tel: +36703602653
Email: kettlebellveszprem@gmail.com

FMS mérés Veszprémben

A mérési átlag 14 pont lett a megjelentek tesztje alapján. 14 pont az a mágikus határ, amit 2005-ben az NFL 46 sportolójának FMS mérése, és az adott idényben elszenvedett sérülések előfordulási arányának megnövekedése között megállapítottak.

14 pont alatt 6x nagyobb volt a sérülésre az esélyük a sportolóknak.

A Funkcionális Mozgásminta-Szűrés használatával gyorsan megállapíthatóak az elváltozások, aszimmetriák, valamint a potenciális sérülésveszély.
Az FMS 7 pontos mérésen keresztül szinte minden alapvető emberi mozgásmintát feltérképez, minősít.

7 „egyszerű” tesztből áll a mérés, amikre a maximálisan adható 3 pontok összegéből kijöhet a maximimális 21 pont.

Ahogy én tapasztaltam, a hölgyeknek leginkább a fekvőtámasz teszt okozta a legtöbb gondot, férfiaknál meg a merev csipő az aktiv lábemelésnél.

Nem lettek rosszak az eredmények.
A Ground Force Method folyamatos alkalmazása bemelegítésre, és a korrekciós gyakorlatok hozták az elvárt pontokat. 

A funkcionális edzésben egy ideje már nem testtájakban gondolkodunk, hiszen az emberi test nem elkülönült részek összedobált összessége, hanem egységes egész. Az izoláció csak mítosz, az élő organizmusban izmaink összefüggő módon dolgoznak. Éppen ezért inkább mozgástípusokban, fundamentális mozgásmintákban gondolkodunk.
Az FMS ehhez nyújt egy egységes keretrendszert, mely nélkülözhetetlen segítség a lelkiismeretes edző eszköztárában.

Kortól, nemtől és sportágtól függetlenül minden amatőr és profi sportolónak egy mozgásmintaszűréssel kellene kezdenie a felkészülését. Az FMS-rendszerben nemcsak feltárjuk a problémát, de korrekciós gyakorlatokkal, fejlesztőtechnikákkal orvosoljuk is azokat. Nagyon alacsony pontszám elérésének esetében ezek eleinte edzés helyett végzendők, egyébként pedig a normál edzést egészítik ki, akár bemelegítésként.

Ha érdekel Te milyen eredményt érnél el ezen a teszten, keress meg!

üdv,
István