https://www.kettlebellveszprem.hu/

KETTLEBELL

Vélemények

Írd meg Te is a véleményed!

 
 
 
 
 
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.
Az Ön e-mail címe nem kerül közzétételre.
Lehetséges, hogy a bejegyzésed csak azután lesz látható a vendégkönyvben, hogy átnéztük.
Fenntartjuk a jogot, hogy a bejegyzéseket szerkesszük, töröljük vagy ne tegyük közzé.
52 entries.
"A munkahelyemen ülő munkát végzek. Az első néhány edzés után gyorsan éreztem a változást és azóta 12 kg-ot fogytam. Javított a tartásomon, jobban alszok, elmúlt az alkalmankénti derékfájásom és a fölösleges energiáimat is a kellő módon levezetem. Sejtettem már akkor, hogy egy közösségben edzeni sokkal eredményesebb lesz, mint egyedül konditeremben érdemi visszajelzés nélkül."
"39 éves és lassan 2 éve bellezek. Csak pozitív dolgokat kaptam az edzésektől! Jobb a közérzetem, nagyobb lett a teherbírásom, az állóképességem! A testem nőies formáját megtartva, erősödött és formálódott! Az edzések jó hangulatban, jó edzői vezetéssel, vidáman telnek! Én csak mindenkit bátorítani tudok, hogy jöjjön és csinálja ezt az edzésformát!"
"Mivel a napi 8 óra munkából kb. 6,5 óra ülőmunkát végzek, sokszor fájt a hátam, de ezt az edzés már az első hónapban megszűntette. Ahogy egyre rendszeresebb lett az edzésre járás, a vérnyomásom is csökkent (sajnos örökölten kicsit magasabb a vérnyomásom, amire gyógyszert is szedek, de fél év edzés után a háziorvos javulást vett észre, így a gyógyszeradag feleződött! Ha így folytatódik idővel akár el is lehet hagyni....persze hangsúlyozom, itt nem extrém/krónikus magas vérnyomásról van szó, de ettől függetlenül ez nagyon nagy pozitívum nekem.)"
"A futást fel kellett adnom tavaly ősszel isiász miatt, mert menni is alig bírtam. Mire elmúlt a fájdalom kellett valami erősítő tartásjavító mozgást találnom amit szeretek, és tanulhatok valami újat. Az új tanulás minden órára érvényes ,mindig van valami olyan gyakorlat, amit nem csináltunk, vagy egy régi kicsit nehezítve. A testem arányai változtak és már felveszek szűkebb farmert is."
Sokat erősödtem az elmúlt 2 évben látványosan és mérhetően. Látok pozítiv alakformáló hatást és állóképesség javulást. Örülök neki, hogy István figyeli a mozdulatainkat és szükség esetén javítja vagy éppen megdícsér, ha jó a technika. Mindenféle alkatú, nemű, erejű emberke jár a csoportba, így senki nem fogja úgy érezni, hogy kilóg a sorból. Köszönhetően annak, hogy mindenki jó fej, határozottan feldobja a hangulatot és erőt ad a további gyakorlatokhoz. Bellre fel!! :-)"
"Első pozitív változás, hogy 5 kilót fogytam az első hónapban, onnantól kezdve súlyvesztés nem volt a folyamatos izomnövekedéstől, vagyis nálam a kettlebell a testkompozíciómra volt a legnagyobb hatással. A másik észrevehető változást a munkám során veszem észre mivel a vendéglátásban dolgozok napi 14-16 órát, és az egésznapos álldogálás, futkosás után mindig már a nap felénél megfájdult a derekam, amióta kettlebellezek ez is teljesen megszűnt."
"Hogy mért is tévedtem be annó az edzésre? Éreztem hogy váltásra, újabb ingerre lenne szükség, illetve vonzott a csoportos edzés lehetősége. Erősödni, formásodni, szerettem volna egy jó társaságban, jó hangulatban. A kezdeti célok megvalósításával szépen haladok. Kezdenek olyan izmok megjelenni rajtam, aminek a létezéséről csak anatómiakönyvekben olvastam- mint a tri- és bicepsz. A cél az 55 kiló elérése, most 51-52 között ingázok közel egy hónapja, szóval a tömegnövelés is szépen halad. És hiába hozom életem „legrosszabb” mérlegelését, sose voltam 50 kiló felett, de a ruha méretem 1 számot csökkent és jobban érzem magam mint valaha!"
"Az órákat még inkább változatossá teszi a különböző, funkcionális eszközök (pl. bodyrope, haskerék, slam ball, SMR henger…) használatával. Külön figyel arra, hogy a kezdő sporttársak a lehető legszabályosabban hajtsák végre a feladatokat, hogy azok helyesen rögzüljenek és később rutinszerűen kerüljenek végrehajtásra. Emellett rendkívül fontos számára a csapategység és csapatépítő tréningek."
"Tetszik benne, hogy a súly, kialakításánál fogva, sokkal több gyakorlat elvégzését teszi lehetővé, mint egy edzőteremben levő rúd, nem beszélve az így elvégezhető feladatok kombinálásáról. Az állóképességem sokat javult. Érzem, hogy többet bírok. Értem ezt a fizikai terhelésre, és persze a hozzáállásomra is. Talán itt szembesültem először, hogy még ha lehetetlennek is látszik, mindent meg kell próbálni, hátha kiderül, hogy nem is lehetetlen, csak gyakorolni kell kicsit. Azt észrevettem, hogy a napi 8 órás ülőmunka mellett egyszerűen jót tesz az edzés. Összességében, szeretek az edzéseke járni!
"Évekig elhanyagoltam a mozgást, sportot. Mivel egész nap ülőmunkát végzek ez meg is látszott rajtam. Fáradt voltam, kimerült, fájt a hátam állandóan. Kerestem egy olyan sportot, ahol nemcsak a fogyást tudom elősegíteni, hanem a fenti negatív tényezőket is ki tudom küszöbölni. Rátaláltam az István által tartott kettlebell kezdőcsoportra. Magáról a sporttól már sok jót hallottam, így eldöntöttem, hogy elmegyek egy próbaedzésre és azóta is járok heti 2-szer. Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni! Sokkal több energiám van, estére nem vagyok fáradt, az állóképességem is sokkal jobb, ahogyan a közérzetem is! Az edzések változatosak, és segít teljesen kikapcsolni. Egy nagyon jó csapat egy profi edzővel. Mindenkinek teljes szívből ajánlom, főleg azoknak akik hasonlóan ülőmunkát végeznek mint én!"
"Nagyságrendekkel javult az állóképességem és a tartásom a korábbihoz képest. Néhány hónap rendszeres és intenzív edzés után pedig a fizikai kitartásom is nagymértékben megnövekedett. Az edzés hangulata pedig kiváló és nagyon jó feszültség levezető egy hosszú, kihívásokkal teli nap végén."
"Még nincs egy éve sem, hogy elkezdtem kettlebellre járni, amiről előtte nem sok fogalmam volt. A futás mellett szerettem volna kezdeni magammal még valamit, amivel valami "formát" is össze lehet hozni. Bár konditerembe is lejutotottam néha, azért a nagyjából kétórás, "egy helyben súlyzózás" elég monoton volt, így egyre ritkultak ezek az alkalmak... Adott volt tehát a feladat: kell találnom egy olyan edzést, ami kellőképpen lefáraszt, állóképességet ad, formál ahogy kell, és mellesleg nem halok bele az unalomba közben! Így találtam rá a kettlebellre... Az edzések pedig teljesen beváltották az előzetes várakozásaimat, sőt!!! Elég hamar sikerült "függővé" válni, a napjaimat már egyáltalán nem tudnám elképzelni nélküle! :)"
"Én azért járok az Istvánhoz kettlebellre: mert jó. Ez az egyetlen sport, amire szívesen járok hetente 2x. Utálom a sportok 99%-át, mivel semmi örömöt nem lelek bennük. Régebben sok mindent kipróbáltam már, de nekem ez az, ami meghozta a kedvet a rendszeres sportoláshoz!"
"Szoftverfejlesztőként dolgozok, így egész nap a gép előtt ülök, tehát a mozgásra adott volt az igény. Régóta kocogok heti néhány alkalommal de ezt kevésnek találtam, ekkor akadtam a kettlebellre. Maguk az edzések nagyon változatosak, és szépen fokozatosan épülnek egymásra a gyakorlatok. Lépésről lépésre tanulunk meg mindent, István rendszeresen korrigálásával és ügyel a biztonságos, helyes kivitelezésre is.
Lassan fél éve járok edzésekre (és egyre jobban várom őket), ami alatt jelentős változásokat tapasztaltam. Az edzések óta meglepően sokkal kipihentebb vagyok, nagy mértékben javult a közérzetem, az állóképességem pedig rohamosan fejlődik (amit kocogásnál is észreveszek, eddig 10-12 km volt a maximális táv amit néha bepróbáltam, ezeket már játszva lekocogom normál edzésként 🙂 Szépen fejlődik a felsőtestem is, ugyan súlyt nem vesztettem, de az izom nehezebb is mint a zsír..."
"Egy ismerősöm ajánlására kezdtem el néhány hónapja járni kettlebel edzésre. Már nagyon hiányzott az életemből a rendszeres mozgás. Nagyon intenzív edzésre nem akartam járni, mivel elég vékony vagyok, fogyni nem, inkább izmosodni szeretnék. Az edzések során javult a tartásom, erősödött a hát és hasizmom. Irodai ülőmunkát végzek és az edzéseknek hála sokkal ritkábban fáj a nyakam és a hátam. Jó hangulatban telnek az edzések, jó a csapat, István pedig mosolyogva mondja el és mutatja meg a feladatokat, segít és biztat mindenkit."
"Nagyon szeretem ezt az edzés formát. Élvezem, hogy belülre figyelhetek és nincs távol álló edző aki nem szól, nem javít ki(zumba).

István mindig figyel a csapat tagjainak edzettségi szintjére és a gyakorlatokra. Tudatosan állítja össze egy-egy edzés menetét, így hétről hétre változik, és amikor kellő idő eltelt, akkor tanulunk egy-egy új gyakorlatot.

Szerintem remek, hogy nem rohanunk. A súlyokat illetően nem bírok annyit, mint a többi lány, de ha lassabban is, érzem a fejlődést. Az alkatom "körte", amióta járok fogytam is a csípőmről, derekamról.

Azt is érzem, hogy a gyaloglás jobban megy, nem fulladok ki. Érdekes mellékhatás, hogy az édeset elkezdtem kevésbé kívánni.

Korábbi sporttevékenységem során sérültem is (a jobb térdem és a csípőm). Ezek a gyakorlatok azonban egyáltalán nem okoznak fájdalmat! Ettől tartottam, amikor elkezdtem, és ez az egyik legkellemesebb csalódásom!"
"Pár hónapja ismerkedtem meg a kettlebell edzésformával. Örültem a lehetőségnek, s gondoltam, hogy általa majd biztosan sikerül erősíteni kar- és hátizmaimat, mivel én is ülőmunkát végzek és ezeket a testrészeket eddig eléggé elhanyagoltam. Nagy fizikai változásokat eddig nem vettem észre magamon, de kitartással biztosan sikerül elérnem a kívánt eredményt. Amit már most is tudok: az edzések kiválóak, hogy levezessem a munkában felgyülemlett stresszt, utánuk jóval felszabadultabbnak és jólesően fáradtnak érzem magam.
István szaktudással és változatosan állítja össze a feladatokat, itt sosem nézem az órát, hogy mikor lesz már vége; meg szoktam lepődni, hogy máris elrepült az egy óra! :)"
"Az elmúlt 2 évben kipróbáltam sokféle sportot, de ilyen "életérzéssel" nem igazán találkoztam egyetlen órán sem. Ezt leírni szinte lehetetlen. Aki nem próbálja nem tudja miről marad le!
Az én tapasztalataim természetesen csak pozitívak :
-az állóképességem nőtt
- reggelente frissen ébredek
- az egésznapos ülő munka mellett a hátfájásom megszűnt,
-a közérzetem és stressztűrő képességem is javult.
Az alakom elkezdet átformálódni rövid időn belül (derék,-kar,-comb,-fenék). Mindez életmód váltás nélkül.
Számomra az is fontos,hogy az órákon az instrukciókat emberi hangon kapjuk."
Habár még csak viszonylag rövid ideje járok a kettlebellre, nagyon meg vagyok elégedve az edzésekkel. Jó a hangulat, változatosak a feladatok. Egyre inkább érzem magamon is a fejlődést, javult az állóképességem, jobban bírom a terhelést. Eleinte, amikor elkezdtük a tanulást jóval könyebbek voltak az edzések, és nagyon örülök annak, hogy folyamatosan egyre intenzívebbek és nehezebbek a feladatok. Számomra fontosak az új kihívások, örömmel tanulom az új dolgokat. A pozitív hatásait a kettlebellnek a hétköznapjaimban is észrevettem, esténként nagyon jól esik egy hosszú nap után a maradék energiáimat belefektetni a mozgásba és levezetni a stresszt. Kellemesen elfáradok, és mindig szívesen megyek a következő edzésre. Egyrészt azért, mert tényleg élvezhetőek, másrészt pedig mert imádok sportolni és itt kiváló alkalmam adódik rá!"
"Az edzések változatosak, és alaposan megdolgoztatnak, ami nem baj. Rövid idő alatt sokat fejlődtem és ez tovább motivál! Amit a hétköznapokban észrevettem, hogy jobban bírom a fizikai és lelki "gyűrődést", illetve sokkal jobban alszom. Röviden összefoglalva: így tovább!!!"