https://www.kettlebellveszprem.hu/

KETTLEBELL

kihívások

Elite Kettlebell Club – EKC

A kihívást minden SFG tanuló teljesítheti.
Az alábbi gyakorlatokat kell végrehajtani, az EKC program vezetője előtt:

  • 200 snatch 10 perc alatt, hölgyek 16 kg-os, urak 24 kg-os súllyal
  • Katonai nyomás – military press
  • Egylábas guggolás – pistol
  • Taktikai húzódzkodás – pull up
  • Török felállás – TGU

A snatch gyakorlatot kivéve, a többi gyakorlatot a férfiak testsúlyuk feléhez legközelebb eső kettlebellel kell végrehajtani, nőknek ez „csak” 40%

Beast challenge

A kihívás során egy darab katonai nyomást, egy darab egylábas guggolást, és egy darab taktikai húzódzkodást kell végrehajtani az övedre akasztva. Miért nehéz mégis ez a kihívás? Azért mert a feladatokat egy 48 kg-os súllyal kell végrehajtani férfiaknak. Youtube-on van pár videó sikeresen teljesítőkről.

http://www.youtube.com/watch?v=HJbUYOQf08E

Nőknek ez 24kg-val teljesítendő és Iron Tamer néven fut ez a megmérettetés.

http://www.youtube.com/watch?v=YfJOoY2KjRA

Snatch teszt

Az SFG Instruktorok képzésének egyik tesztje. A gyakorlat során 100 snatch gyakorlatot kell végrehajtani 5 perc alatt 24kgs kettlebellel.

SSST (azaz United States Secret Service Snatch teszt)

Itt az időlimit 10 perc, kezet váltani, súlyt letenni annyiszor lehet ahányszor jól esik, de igazán jó eredményekhez viszonylag ritkán érdemes. Férfiak 24 kg-ossal, nők 12-essel fussanak neki, és számold hány ismétlésig jutsz a megadott idő alatt. Itt is csak a szabályos mozdulatok számítanak: fent a bell jól láthatóan meg kell álljon, kezed a fül mellett halad el, miközben a könyököd nyújtva van.

1000 swing teszt

A kihívás során ezer swinget kell végrehajtani. A hölgyek általában 16 kg-os, az urak 24 kg-os súllyal hajtják végre a gyakorlatot. A teljesítés nincs időhöz kötve, nagyjából 1 óra alatt kényelmesen végrehajtható a gyakorlat amit oklevéllel jutalmazunk.

1 hónap 10000 swing

Én is többször teljesítettem ezt a kihívást. Ne felejtsd el felírni hol tartasz az adott napon mert a végén majd nem jön ki az a 10000.
Minőségi kivitelezés lebegjen a szemed előtt, mint ha Pavel mögötted állna végig!
10 nap 1000 swing

Ez már jóval keményebb erősen haladó gyakorlat! 10 napon át, naponta kell 1000 swinget teljesíteni. Ajánlott időpont: Karácsony környéke, így bármiből bármennyit meglehet enni

Kettlebell Warrior teszt

A 4 szintből álló tesztet min. 3 hónap edzés után SFG instruktor felügyeletével lehet végrehajtani. A gyakorlatok és a szint idő minden szinten megegyeznek, a súlyok viszont fokozatosan nőnek.
A gyakorlatok:

  • Egy török felállás mind a két oldalra.
  • Tíz felrántás és nyomás oldalanként.
  • 20 guggolás serlegtartásban.
  • 100 szakítás azaz snatch.
A gyakorlatokra összesen 12 perc áll rendelkezésre. Az első szinten a hölgyek 8 kg-os az urak 16 kg-os kettlebellel próbálkoznak.

SFG azaz instruktori vizsga

A StrongFirst által oktatott rendszer elveit a „kettlebell mai királya”, Pavel Tsatsouline alkotta meg. Az erő iskolája egy átfogó, egységes keretet kínál az erő és fittség területén. Az SFG 1-es szintű oktatói vizsgán nem pusztán a kettlebellek használatát tanítják meg. A leendő instruktorok megtanulják az erő alapelveit, melyek segítségével képessé válnak az erő megszerzésének, maximalizálásának és fenntartásának fortélyait alkalmazni és továbbadni.

Az SFG Kettlebell Instruktori vizsgán nagytudású, elit kettlebell-oktatóktól sajátíthatod el a tananyag princípiumait és fogásait, akiket nem más, mint Pavel választott ki e feladatra. Ha hallottál már az SFG-ről, akkor biztosan tudod, milyen kemény. Nem minden jelölt teljesíti a vizsga szigorú követelményeit. Valamennyi jelentkezőnek módszeres felmérésen kell bizonyítania erőnléti, technikai és oktatói rátermettségét, hogy kiérdemelje az instruktori fokozatot.

Azok a kettlebell-oktatók, akik sikeresen teljesítették a tesztfeladatokat, SFG 1-es szintű diplomát kapnak. Az edzőknek kétévente meg kell újítaniuk jogosítványukat, hogy bizonyítsák, képességeik nem fakultak meg. Ezúton tartják fenn a felkészültséget és munkájuk minőségét.