https://www.kettlebellveszprem.hu/

A kettlebellt pár kollégám – akik már kipróbálták- ajánlotta nekem korábban, de akkoriban még nem találtam induló kezdőcsoportot. Helyette edzőterembe jártam súlyzós edzéseket végezni, de igazából a monotonítása miatt sosem fogott meg ez az edzésforma. Ellenben itt, valamint a facebookon figyeltem fel az újonnan induló kezdőcsoportra, így megragadtam az alkalmat és jelentkeztem.

Rólam annyit érdemes tudni, hogy 27 éves vagyok és szoftverfejlesztőként dolgozok immáron két éve. Ennyiből lehet sejteni, hogy napközben mennyit mozoghatok 🙂 73kg voltam (173cm magassághoz), mikor elkezdtem dolgozni 2 éve, azóta 87kg lettem mire az edésre lejutottam. Most, hogy több mint 2 hónapja kettlebellezek, 3kg-mal vagyok könnyebb. Ez nem sok, de az eredmény inkább szemmel mérhető, mint mérleggel. Több embertől kaptam visszajelzést, hogy sokkal izmosabb lettem, mint pár hónapja voltam.

Saját magamon annyi változást még észrevettem, hogy a korábbiakhoz képest kezd elmúlni a hátfájásom is és a tartásom is jobb lett, igaz néha még mindig görnyedésen kapom magam.

Külön öröm volt számomra, hogy pár évvel idősebb és nálam mindig is erősebb bátyámat – a család legnagyobb meglepetésére – sikerült szkanderben megvernem. Erre még sosem volt példa… eddig… 😉

A foglalkozások jó hangulatban telnek, és egyre többen csatlakoznak az edzésekhez. Nincs két ugyan olyan edzés, változatos, egymásra épülő órákat, gyakorlatokat kapunk, nincs időnk unatkozni 🙂 Kifejezetten tetszik, hogy TRX gyakorlatok is feltűnnek alkalomról-alkalomra, valamint rögtön kapunk visszacsatolást, tippeket, hogyan javíthatunk a gyakorlatok elvégzésén.

Egy percig se bántam meg, hogy elkezdtem a Kettlebellt!