https://www.kettlebellveszprem.hu/

36 év nem tűnik soknak egy embernek, de ha figyelembe vesszük milyen megterhelést kell elviselnie a szervezetünknek tűzoltóként, már más megvilágításba kerül ez a szám. Vallom, hogy a prevenció azaz a megelőzés mindig hasznosabb a már kialakult probléma utólagos kezelésénél. Ezért a sport, amióta tűzoltó vagyok fontos része az életemnek.

Kerékpároztam versenyszerűen, ami azóta már hobbivá szelídült. Mellette futok még a mai napig rendszeresen. Spinning edzésekre is néha ellátogatok, amit régebben oktatóként is műveltem, de most már picit monotonnak érzem. A kollégám, Magi Gábor ajánlotta a kettlebellt, mert Ő rendszeresen edz ezekkel a „fura vasgolyókkal”. A laktanya konditermében is van pár darab, de elsőre nehéz elképzelni hogy ezen eszköz köré építhető egy komplex edzés. Mivel nem szeretek elsőre ítélni, gondoltam kipróbálom és adok neki egy esélyt.

Nem bántam meg, ebben biztos vagyok 🙂 Igaz még csak kezdő vagyok, a pár hét gyakorlással a hátam mögött. Furcsa volt érezni, hogy mennyi helyen lehet izomláza az embernek, pedig nem a nulláról indultam az erőnlétet illetően. Ami ezen rövid idő alatt máris érezhető, hogy az erőm nőtt és az izomzatom is definiáltabb, persze messze még az áhított külső, de jó helyen és jó úton járok úgy érzem. Az edzések nem unalmasak, változatos az óra végig. Az edző -István-, végig figyelemmel kíséri a gyakorlatok végrehajtását, amiket előtte be is mutat, ha gond van a technikával kijavítja. Ajánlani tudom mindenkinek, nemtől és kortól függetlenül.