https://www.kettlebellveszprem.hu/

Mielőtt elkezdtem a kettlebell edzésre járni, már hónapok óta kerestem azt a sportolási formát, – lehetőséget, amely segítségével egyrészt fittebb lehetek, másrészt karban tudom tartani az izmaimat. Többé-kevésbé rendszeresen biciklizek, de ezt nem mindig teszi lehetővé az időjárás, ezért mindenképpen valami kiegészítő mozgásformát akartam keresni.

Egy alkalommal felkerestem az Emotion Fitness edzőtermet, ahol az ottani lehetőségekről érdeklődtem, akkor láttam meg a szórólapot amely egy induló kettlebell csoportról értesített. Az edzésforma nem volt ismeretlen számomra, mivel a fiam már haladó szinten űzi ezt a sportot, engem is hívott már, de nem akartam vele egy csoportba járni- kezdő szintű meg akkor nem indult- ezért egy gyors döntéssel jelentkeztem is.

Azóta bebizonyosodott, hogy jó döntés volt, mivel ülő munkát végzek és emellett sok esetben naponta 200-300km-t vezetek,ezért gyakran fájt a hátam, a derekam. Azóta ezek a panaszaim teljesen megszűntek, javult a testtartásom, az izmaim is tetszetősebbek lettek .Érdekes módom a testsúlyom 2 kilóval nehezebb lett, de ennek ellenére kb. egy éve vett nadrágjaimat már csak övvel tudom hordani. A nyáron két hosszabb (egy-egy napos) biciklitúrán vettem részt,- az egyik 105, a másik 140km hosszú volt,- amelyet minden gond nélkül letekertem, köszönhetően az edzésnek, mivel az a tapasztalataim alapján, a fent említett előnyein kívül javítja az erőnlétet és az állóképességet!

Mindezeken felül az sem elhanyagolható, hogy az edzés alatt egy jó hangulatú társaságban vagyok, ahová mindig szívesen megyek